Saturday, 30 June 2012

Serba sedikit info tentang Kolagen....




GAMBAR DI ATAS MERUPAKAN GAMBAR KOLAGEN


Apakah kolagen

kalogen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kalogen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.



Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen

Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Penguranagan kalogen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti:

# Kulit berkedut, kering dan melayut

# Kuku rapuh dan tidak kukuh

# Rambut halus dan gugur



Kemerosoton semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan Kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memeliharakan kulit. Faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuk dapat menyegarkan semula kulit sihat, mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutaan, menguatkakan kuku dan menyegarkan rambut.

Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan supplement kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.



Tahukah anda

Kolagen membentukan 90% protein matriks tulang-tulang dan dua pertiga dewasa tulang rawan artikular. Oleh itu, kehilangan kalogen juga boleh menjejaskan tulang –tulang anda dan sesendi.

#tulang-tulang lemah

# Sendi kaku


No comments:

Post a Comment